هفتهای چند بار در خارج از منزل غذا میخورند، به تئاتر میروند، به گشت و گذارهای روزانه میپردازند و در سال نیز چند بار مسافرت میکنند. برخی از سایتهای اینترنتی تخفیفهای زیادی را برای این محصولات در نظر گرفتهاند که با هدف جلب مشتری صورت میگیرد. البته گاهی در این صنعت اختلالاتی هم بروز میکند مثل واقعه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و تهدیدات تروریستی علیه مراکز گردشگری مثل شهرهای اروپایی و بالی. برخی مراکز گردشگری مثل کاستا دل سول، بالیرس و کانکن به دلیل تغییر سلیقه مردم شهرت خود را از دست دادهاند. ساخت و ساز و تخریب طبیعت نیز اغلب میتواند جلوههای زیبایی مناطق مذکور را تغییر داده و کاهش گردشگر را سبب شود.
اما این تورها با خطوط هواپیمایی ارزان و به وسیلهٔ پکیجهای گردشگری بینالمللی انجام میشدند. معرفی سیستم قانونمند خطوط هواپیمایی پس از جنگ نیز از عوامل مؤثر در توسعه صنعت گردشگری بود. موافقتنامههای دو جانبه سبب تثبیت قیمت بلیت هواپیماها میشد و همین امر صندلیهای خالی هواپیما را به حداقل میرسانید. به ویژه این که خرید یکجای انبوه بلیطها توسط تورهای جمعی متضمن سود اقتصادی این خطوط بود و بدینسان اساس تورهای گروهی نوین بنا نهاده شد. این پیشرفتها با افزایش جدی کیفیت استانداردهای زندگی در بریتانیا همراه شدند؛ و در اواخر دهه ۱۹۵۰ بود که هارولد مکمیلان جرأت کرد مدعی شود «هرگز چنین تجربهٔ خوبی نداشتهاید».
این وضعیت در کاستا براوا در اسپانیا طی دو دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ کاملاً مشهود بودهاست. تا سال ۱۹۰۱ تعداد افرادی که از کانال انگلیس به طرف فرانسه یا بلژیک میرفتند به نیم میلیون نفر در سال رسید. شرکتهای کشتیرانی نگران کابینهای خالی کشتیهایشان بودند؛ مثلاً شرکت ناوبری پنینسولار و اورینتال استیم دریافت که عمدهٔ مسافران آنان به هندوستان و خاور دور در ماه مارس، سوار کشتی میشوند. متعاقباً ترتیبی دادند تا مردم ایام تعطیل را با رغبت بیشتری در مسیر دریایی لندن به لیبسون و جیبرالتار بگذرانند.
سفر به شمال با خودروی شخصی یا اجارهای یکی از پرطرفدارترین برنامههای گردشگری ایرانیان است. رشت، یکی از بهترین مقاصد گردشگری شمال کشور است که با وجود پارکها، مراکز خرید متعدد و میدانهای مشهور، مکانی مناسب برای گردشگری شبانه به شمار میآید. بریتانیا نخستین کشور اروپایی بود که انقلاب صنعتی را آغاز نمود و جامعه صنعتی نخستین جامعهای بود که فرصت تفریح را برای تعداد روزافزونی از مردم فراهم میآورد.
پسران نجیبزادگان و اشراف را برای کسب تجربه به تورهای دور اروپا اعزام میکردند. پژوهشگر گرامی، انواع مقالات علمی قابل چاپ در نشریۀ علمی گردشگری فرهنگ و ساختار آنها در ادامه تشریح شده است. خواهشمند است حتماً پیش از ارسال مطلب خود، نوع مقاله را مطابق دستورالعمل تعیین؛ و براساس ساختار مربوطه آن را تدوین نمایید تا قابلیت بررسی در روند چاپ نشریه را داشته باشد.
افراد ثروتمند معمولاً به اقصی نقاط جهان سفر میکنند تا شاهکارهای هنری را ببینند، زبانهای جدید بیاموزند، با فرهنگهای جدید آشنا شوند یا با غذاهای دیگر کشورها آشنا شوند. این فصلنامه با احترام به قوانین اخلاق در نشریات، تابع قوانین کمیته اخلاق در انتشار (COPE) می باشد و از آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می نماید. مخاطبان این فصلنامه، تحت مجوز حق انتشار بینالمللی و اجازه دسترسی ( CC BY 0.4) ، میتوانند مطالب را نسخه برداری و توزیع کنند. این مجموعه در نزدیکی فرودگاه قرار دارد و گاهی ممکن است، چند کیلومتری با فرودگاه فاصله داشته باشد. به یاد داشته باشید، اقامت در هتلهای فرودگاهی، برای توریستها و گردشگران چندان جذاب نیست. لازم است بدانید، گرچه کلمه سفر برای عبارتهای بالا به کار رفته است؛ اما با مفهوم اصول گردشگری تفاوت دارد.
گردشگری اگر به شکل صحیح و برنامهریزی دقیق صورت گیرد، میتواند اثرات مفیدی در بسیاری از بخشهای جامعه داشته باشد. گردشگری بهغیر از آرامش، لذت و تجربههای جدیدی که به فرد منتقل میکند، میتواند موجب افزایش درآمد کشورها نیز باشد. زمانی که توریست به منظور اقامت، صرف غذا، خرید صنایع دستی و سوغات، استفاده از وسیله حمل و نقل و… ارز وارد کشور میکند، موجب تقویت اقتصادی کشور میشود.
امروزه، آثار باستانی و تاریخی جاذبههای فرهنگی از عوامل مهم در جذب گردشگری است. چرا که آثار باستانی و کهن هر جامعهای معرف فرهنگ خاص همان کشور و دارای ویژگیها و ارزشهای درخور توجه همان مملکت و مرزوبوم است. این آثار دارای ارزشهای معنوی بسیار زیاد برای آن قوم و جاذبهای برای دیگران است و در نتیجه باعث جلب و جذب دیگران برای بازدید و شناخت آن جاذبهها و آثار میشود (ساعی و همکاران، ۱۳۸۹). این نوع جهانگردی برای آشنایی با میراثهای هنری، فرهنگی، آدابورسوم و بناهای تاریخی با اهداف گوناگون ازجمله آموزشی و پژوهشی صورت میگیرد، اطلاق میگردد (شمس، امینی، ۱۳۸۸). با توجه به این تعاریف بافتهای تاریخی بستری مناسب جهت برآورده شدن بسیاری از اهداف گردشگری با تأکید بر گردشگری تاریخی_فرهنگی میباشند.